čtvrtek, listopadu 16, 2006

Letecká Společnost Lufthansa

Lufthansa vznikla 6. Ledna 1926 v Berlíně, sloučením letecké společností Deutsche Aero Lloyd a Junkers Luftverkehr (Junkers vzdušná doprava). Původně pod jménem Deutsche Luft Hansa Aktiengesellschaft. Od roku 1933 se pak název společnosti změnil na dodnes nám známé Lufthansa. V letech před druhou světovou válkou se Lufthansa postupně rozrůstala, zaváděla jako první lety na dálný východ a přes Atlantik. Lufthansa používala letadla německé výroby jako například Junkers, Dornier, Heinkel a Focke-Wulf. Po vypuknutí války musela společnost omezit lety pouze na neutrální země. Po porážce Německa v roce 1945 byly veškeré aktivity zastaveny.

6. Ledna 1953 vznikla v Německu společnost nazvaná Aktiengesellschaft für Luftverkehrsbedarf, které se po roce provozu opět přejmenovala na Lufthansu. Opět o rok později začala společnost opět provozovat mezinárodní lety po Evropě, vzápětí následované i pravidelným leteckým spojením do New Yorku. Snad jediné místo kam Lufthansa nelétala byl za studené vákly Berlín.

V období po druhé světové používala Lufthanse hlavně letadla od společnosti Boeing, a to od typu 707 až po 747, a později také Airbus A310 až po A340. Po spojení obou částí Německa se létá opět o do Berlína. V současné době je sice finančně spojena se Švýcarskými SWISS International Air Lines, ale obě aerolinie operují odděleně.

Technorati Tags:
, , , , , ,

Štítky:

0 Comments:

Okomentovat

<< Home