sobota, června 17, 2006

Oneworld Roste

OneWorld, letecká aliance která vznikla kolem British Airways a American Airways přijme na začátku příštího roku další členy - Japan Airlines, Royal Jordanian a maďarský
Malév. Tato aliance zmenšuje náskok svých leteckých konkurentů Sky Team, ve kterém jsou i České Aerolinie a Star Alliance, kteří v posledních měsících zvětšili počet svých členů a intesivně hledají další.
Pro Oneworld přijetí 3 nových členů bude znamenat zvětšení sítě spojů o 72 nových leteckých tras. Celkem letadla této aliance budou létat do více než 700 letišť ve více než 150 zemích. Bude to zároveň znamenat větší konkurenci pro české aerolinie, protože letiště v Budapešti se stane dalším regionálním hubem pro Oneworld.
Důležité je i přijetí Jordánských aerolinek, které se tím stanou první leteckou společností z Blízkého Východu /je to jeden z nejrychleji se rozvíjejících leteckých trhů na světě/ sloučené v letecké alianci.
Do OneWorld také patří irský Aer Lingus, Cathay Pacific z Hong Kongu, Finnair, španělská Iberia, čilský LAN a australský Qantas.

Technorati Tags:
, , , , , ,

Štítky:

0 Comments:

Okomentovat

<< Home